top of page

Leren kitesurfen? Je hebt een prachtige basis om zelfstandig verder te gaan.


Dag 1 | vier daagse kitesurfcursus: Landles

Je eerste stappen in het kitesurfen, hier leer je hoe je een kite controleert / het windvenster / de veiligheid / materiaal kennis … Alles gaat door op het strand.


Dag 2 | vier daagse kitesurfcursus: Bodydrag

Eerste maal in het water, nog zonder kiteboard. Hier leren we je hoe je de kracht van de kite onder controle krijgt en gebruikt om je in een bepaalde richting te laten trekken (bodydraggen).


Dag 3 | vier daagse kitesurfcursus: Waterstart

Tweede les in het water, deze maal met kiteboard. Hier leer je de techniek om op je board te komen.


Dag 4 | vier daagse kitesurfcursus: Varen

De vierde kitesurfles staat dan ook in het teken van lange afstanden varen. Na het zelfstandig opzetten en oplaten van de kite, loop jij zelf het water in met de kite.Ons team zal jou hierna de theorie uitleggen van de ideale lichaamspositie, vaarrichtingen, krachtbehoud tijdens het kitesurfen en het omgaan met verschillende weersomstandigheden. Wanneer al jouw brandende vragen beantwoord zijn, is het tijd om het einddoel van de cursus te bereiken. Zelfstandig varen!

Kosten | vier daagse kitesurfcursus

De kosten voor een 4-daagse kitesurfcursus bedragen 480€ Euro incl. equipment en instructeur. Je zit dan in een groep met maximaal 2 personen. Ongeacht of deze groepsles vol zit, hij gaat altijd door. Deze cursus duurt in totaal 12 uur.

Wat kun je na de 4-daagse kitesurfcursus?

Aan het eind van de kitesurfles kun je zelfstandig een waterstart maken en zelfstandig weer in de basishouding terugkomen. In de 4e kitesurfles wordt de focus gelegd op afstanden gaan varen. Daarom krijg je uitleg over lichaamshouding en fijnere kitetechnieken.

Ik heb de 4-daagse kitesurfcursus afgerond en nu?

Na de 4-daagse kitesurfcursus bij Icarus kitesurfshool ben jij natuurlijk ´hooked´ aan kitesurfen! Ons advies is om na de cursus zelf een kitesurfset aan te schaffen. Maar wat is een goede set die bij jou past? De instructeurs geven jou vrijblijvend en eerlijk advies. Hierbij kijken ze naar jouw gewicht, jouw ‘ridingstyle’ en de spots waar jij wilt gaan kitesurfen.

Icarus kitesurfshool werkt samen met Icaruskitesurfshop in Zeebrugge en Oostende.


Binnen no-time sta jij zelfstandig te kitesurfen!

surfcity-logo.png
bottom of page