top of page

kitesurfcursus kids

Wie denkt dat kitesurfen alleen voor volwassenen is, heeft het absoluut fout!

Kitesurfen is veiliger, lichter en laagdrempelig geworden. Dit zien we terug in onze kidsles aanvragen.

Kinderen hebben uiteraard nog wel “iets” aan kracht en gewicht nodig. De hoeveelheid gewicht en kracht is over het algemeen vanaf 8/9 jaar en 30 kilo genoeg doorontwikkeld.

De kids lessen zijn steeds 1 op 1 zo kunnen we de les beter aanpassen aan het niveau van de student.

Hou er rekening mee Als je kids de lessen hebben afgerond dat ze zelfstandig het water op kunnen. Het is aangeraden dat één van de ouders de volledige kitesurfcursus volgt zodat je weet hoe het kitesurfen in elkaar zit. 


Dag 1 | vier daagse kitesurfcursus: Landles

Je eerste stappen in het kitesurfen, hier leer je hoe je een kite controleert / het windvenster / de veiligheid / materiaal kennis … Alles gaat door op het strand.

Dag 2 | vier daagse kitesurfcursus: Bodydrag

Eerste maal in het water, nog zonder kiteboard. Hier leren we je hoe je de kracht van de kite onder controle krijgt en gebruikt om je in een bepaalde richting te laten trekken (bodydraggen).

Dag 3 | vier daagse kitesurfcursus: Waterstart

Tweede les in het water, deze maal met kiteboard. Hier leer je de techniek om op je board te komen.


Dag 4 | vier daagse kitesurfcursus: Varen

De vierde kitesurfles staat dan ook in het teken van lange afstanden varen. Na het zelfstandig opzetten en oplaten van de kite, loop jij zelf het water in met de kite.Ons team zal jou hierna de theorie uitleggen van de ideale lichaamspositie, vaarrichtingen, krachtbehoud tijdens het kitesurfen en het omgaan met verschillende weersomstandigheden. Wanneer al jouw brandende vragen beantwoord zijn, is het tijd om het einddoel van de cursus te bereiken. Zelfstandig varen!

Kosten | vier daagse kitesurfcursus

De kosten voor een 4-daagse kitesurfcursus bedragen 420€ Euro incl. equipment en instructeur.

Deze cursus duurt in totaal 8 uur.

Wat kun je na de 4-daagse kitesurfcursus?

Aan het eind van de kitesurfles kun je zelfstandig een waterstart maken en zelfstandig weer in de basishouding terugkomen. In de 4e kitesurfles wordt de focus gelegd op afstanden gaan varen. Daarom krijg je uitleg over lichaamshouding en fijnere kitetechnieken.

Ik heb de 4-daagse kitesurfcursus afgerond en nu?

Na de 4-daagse kitesurfcursus bij Icarus kitesurfshool ben jij natuurlijk ´hooked´ aan kitesurfen! Ons advies is om na de cursus zelf een kitesurfset aan te schaffen. Maar wat is een goede set die bij jou past? De instructeurs geven jou vrijblijvend en eerlijk advies. Hierbij kijken ze naar jouw gewicht, jouw ‘ridingstyle’ en de spots waar jij wilt gaan kitesurfen.

Icarus kitesurfshool werkt samen met Icaruskitesurfshop in Zeebrugge en Oostende.


Binnen no-time sta jij zelfstandig te kitesurfen!

bottom of page